Print Friendly and PDF
Published On:Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012
Posted by beautymark.gr

Ραβανί με ινδοκάρυδο (καρύδα)

  • 15/06/2012 
Ραβανί με ινδοκάρυδο (καρύδα)
Ένα πολύ αφράτο και εύγευστο ραβανί, με μια ελαφρά εξωτική γεύση καρύδας, χωρίς όμως να κυριαρχεί στο γλυκό, απλά το αρωματίζει ευχάριστα. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
• 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλ. ινδική καρύδα
• 1 φλ. ζάχαρη
• 4 αυγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι)
• 2 κ.γλ. άρωμα βανίλιας υγρό ή 2 χαρτάκια σκόνη
• 250 γρ βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι:

• 2 1/2 φλ. ζάχαρη
• 2 1/2 φλ. νερό
• 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1 κ.σ. γλυκόζη

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170C. Βουτυρώνετε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί, όχι πολύ μεγάλο.

2. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε τα στεγνά υλικά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέϊκιν, τη σόδα, το αλάτι και την καρύδα.

3. Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσει. Όταν αρχίσει να γίνεται σαν κρέμα, χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε έναν ένα τους κρόκους των αυγών. Προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα των στεγνών υλικών κι αφήνετε στην άκρη.

4. Σε άλλο λεκανάκι, χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν μοιάζει με σαντιγύ, είναι λεία και γυαλιστερή και "μένει" η κρέμα στα χτυπητήρια όταν τα σηκώνετε. Προσθέτετε τη βανίλια.

5. Με μία κουτάλα και σιγά σιγά προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι και την καρύδα. Ανακατεύετε προσεκτικά ώστε να διατηρηθεί ο "αέρας" που προσθέτει η μαρέγκα στο μείγμα.

6. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε το γλυκό για 45 λεπτά. Στο αναμεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Όταν το γλυκό ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να χλιαρίνει. Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στο χλιαρό γλυκό σιγά σιγά με κουτάλι γιατί αν το ρίξετε όλο μαζί θα λιώσει το σιμιγδάλι και δεν θα είναι αφράτο το γλυκό. Αφήνετε το ραβανί να τραβήξει το σιρόπι για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε. Διατηρείται πολύ καλά στο ψυγείο και μάλιστα γίνεται και πιο νόστιμο.


Από το: delidelices.blogspot.gr

About the Author

Posted by beautymark.gr on 1:46 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By beautymark.gr on 1:46 π.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

    Blog Archive