Print Friendly and PDF
Published On:Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Posted by beautymark.gr

Αυγοσαλάτα με πατάτες

Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα ζεστή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή κρύα. Είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!

Υλικά

6 αυγά βρασμένα (για ακριβώς 4΄)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά για ακριβώς 4΄ γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως. Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.

Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.

Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, κάππαρη, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).

Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή ξίδι.

About the Author

Posted by beautymark.gr on 5:25 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By beautymark.gr on 5:25 π.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

    Blog Archive