Print Friendly and PDF
Published On:Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Posted by beautymark.gr

Αυθεντικό hamburger με καραμελωμένα κρεμμύδια

Μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε φέτες τυριού πάνω στο ψημένο burger και έτσι να φτιάξουμε γευστικότατο cheeseburger. 

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά, με αρκετό λίπος. Προτεινόμενα κομμάτια, λαιμός και λάπα ανάμεικτα)
  • 1/4 φλ. τσαγιού παγωμένο νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10΄-15΄ σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.

Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη. Πλάθουμε 4 burger, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά (όταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει).

Τα ακουμπάμε στη σχάρα και ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα. Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα. Βάζουμε επάνω κρεμμύδια και burger, σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά

About the Author

Posted by beautymark.gr on 5:29 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By beautymark.gr on 5:29 π.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Αυθεντικό hamburger με καραμελωμένα κρεμμύδια "

Δημοσίευση σχολίου

    Blog Archive